Anders Invest

Villa Anderstein, Andersteinweg 2, 

3953 BA Maarsbergen, 085 4019312, info@andersinvest.nl

Volg ons op

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© Copyright 2018 & Privacy Statement

PORTFOLIO

GAVILAR

Anders Invest heeft een belang van 60% in gAvilar B.V. te Dordrecht. De overige aandelen zijn in handen van het management. gAvilar is marktleider in regeltechnische componenten voor gasnetwerken in Nederland. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt gasdrukregelaars, gasstations en gasmeterbeugels. In een grote meerderheid van de Nederlandse meterkasten is een gasdrukregelaar uit Dordrecht aanwezig. De onderneming heeft momenteel een omzet van ruim € 15 miljoen, biedt ruim 60 mensen werk, is groeiend en al vele jaren winstgevend.

gAvilar komt voort uit de in 1858 opgerichte Meterfabriek Dordrecht, een bekende naam in de Nederlandse industriegeschiedenis.  In 1983 was zij de eerste onderneming buiten de auto-industrie met een volledig gerobotiseerde productielijn. Na omzwervingen binnen grotere wereldwijde ondernemingen (o.a. Schlumberger, Actaris, Itron) kwam het 2012 in handen van het huidige management en enkele privé-investeerders. Anders Invest en de twee directeuren, Pieter Klijs en Arie Visser, bouwen gezamenlijk verder aan gAvilar. Voormalig directeur Ad Huijps is voorzitter van de Raad van Advies. De Rabobank heeft de overnamefinanciering verstrekt.

gAvilar heeft een sterke positie in het Nederlandse gasnetwerk. Door verregaande robotisering en goede engineering wordt een constante en hoge kwaliteit geleverd die cruciaal is om de veiligheid van het gasnetwerk te waarborgen. gAvilar voldoet al jaren als één van de weinige partijen aan de gestelde kwaliteit- en veiligheidseisen voor huishoud-gasdrukregelaars en gasdrukregel- en meetstations. Door een overname in maart 2017 heeft gAvilar haar product portfolio verder versterkt. Het heeft daarnaast een groeiende positie in het buitenland, die Anders Invest helpt te versterken.

Investment manager: Rutger de Vos