Anders Invest

Villa Anderstein, Andersteinweg 2, 

3953 BA Maarsbergen, 085 4019312, info@andersinvest.nl

Volg ons op

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© Copyright 2018 & Privacy Statement

PORTFOLIO

Kiekens Groep

Anders Invest heeft een 90% belang in de 110-jarige Kiekens Groep B.V. te Almelo. De onderneming maakt industrieventilatoren en ontstoffingsinstallaties voor hoog en laag vacuüm toepassingen. Het bedrijf heeft twee vestigingen (Almelo en Linschoten), circa 55 medewerkers en een winstgevende omzet van 10 miljoen euro.

Anders Invest heeft een 90% belang in de 110-jarige Kiekens Groep B.V. te Almelo. In de transactie zijn Rabobank Participaties en een minderheids- aandeelhouder uitgekocht. Later is ook investeringsmaatschappij Festos uitgekocht. Het tweekoppige, zeer branche-ervaren management heeft 10% van de aandelen.

 

De onderneming is een prominente speler in de Nederlandse maakindustrie op het gebied van industrieventilatoren en ontstoffingsinstallaties voor hoog en laag vacuüm toepassingen en heeft een sterke reputatie van kwaliteit en maatwerk. Kiekens is zowel nationaal als internationaal sterk vertegenwoordigd in een groot aantal industriesegmenten waaronder zaadveredeling, chemie, recycling, kunststofverwerking, food, industriebranders en machinebouw. Het bedrijf heeft twee vestigingen (Almelo en Linschoten), circa 55 medewerkers en een winstgevende omzet van 10 miljoen euro. De volgende film geeft een korte indruk van de onderneming.

Kiekens is in 1907 opgericht als producent van ventilatoren en smidsvuren en sinds 1947 is de onderneming in Almelo gevestigd. Vanaf de jaren 70 tot en met 1998 is Kiekens onderdeel geweest van Imtech. In de jaren daarna is Kiekens eigendom van een groot deel van haar distributeurs. Vanaf 2007 is VLM in Linschoten geïntegreerd in de Kiekens Groep. Investeringsmaatschappij Festos kocht in 2015 een aantal distributeurs uit en begon samen met twee nieuwe directeuren aan het uitbouwen van de onderneming en internationale expansie. In de afgelopen 1,5 jaar groeiden zowel omzet als winstgevendheid sterk. Anders Invest is als aandeelhouder toegetreden met een lange termijn visie waarbij de focus ligt op stabiliteit en het continueren van de groeiambities. De transactie, die de 5e is in het tweejarige bestaan van Anders Invest, werd gefinancierd door de Rabobank.

Investment manager: Rutger de Vos

Werken bij Kiekens? Kijk dan op de Kiekens vacature pagina.