Anders Invest

Villa Anderstein, Andersteinweg 2, 

3953 BA Maarsbergen, 085 4019312, info@andersinvest.nl

Volg ons op

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© Copyright 2018 & Privacy Statement

Directeurendag 2019

November 21, 2019

1/4
Please reload

Directeurendag 2019

November 21, 2019

 

Op donderdag 21 november 2019 vond weer de jaarlijkse Anders Invest Directeurendag plaats. Op landgoed Anderstein in Maarsbergen kwamen rond de 50 mensen bij elkaar. Deze keer stond de dag in het teken van duurzaamheid en goed leiderschap. Veel besproken onderwerpen die we concreet inhoud geven bij de bedrijven.

 

Anders Invest presenteerde de Inspiratiecatalogus: een online platform vol met voorbeeld initiatieven die bedrijven kunnen nemen om naast het financiële kapitaal ook het menselijk-, sociaal-, en natuurlijk-“kapitaal” van de ondernemingen te versterken. Het platform levert de bedrijven op circa 60 thema’s tal van hulpmiddelen, zoals templates, contactpersonen, praktijkvoorbeelden, theorievorming en soms zelf inkoopkortingen met dienstverleners.

 

Vijf bedrijven hebben in de afgelopen maanden deelgenomen aan een pilot programma van de Erasmus Universiteit genaamd [Re]Value. Dit programma wordt geleid door de internationaal bekende econoom Lans Bovenberg en krijgt in 2020 een vervolg. Het beoogt menselijk kapitaal te versterken door een positieve spiraal van samenwerking en vertrouwen op gang te brengen, onder andere door aandacht en waardering voor medewerkers. Een aantal bedrijven gaven inzicht in de positieve effecten van het programma op de dagelijkse business.

 

Tevens was er een panel discussie over service gerelateerde omzet waarin vier deelnemingen met elkaar van gedachten wisselden over hun aanpak van service, planning, 24-uursservice, service abonnementen, machine-monitoring op afstand en online service tools. 

 

Een belangrijk onderdeel van de dag was uiteraard ook de ontmoeting tussen de directies van de bedrijven om zo kruisbestuiving en uitwisseling van ‘best-practices’ te stimuleren.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief